Pszczoły pomocne w dbaniu o wzrok! - Naturalna pierzga pszczela KONCENTRAT

Pszczoły pomocne w dbaniu o wzrok!

Przez setki lat ludzie nie zdawali sobie sprawy, że właściwa suplementacja naturalnych związków pozytywnie wpływa na wzrok podczas chorób z nim związanych, a także w profilaktyce. Właściwa suplementacja może pomóc zachować dobry wzrok starszym osobom do końca swojego życia! Ostatnie badania potwierdzają, że składniki pobierane przez organizm z pożywienia oraz pierzgi pszczelej potrafią zapobiegać powstaniu zwyrodnienia plamki żółtej w oku! Niewiele osób wie, że to schorzenie jest główną przyczyną utraty wzroku, które występuje po pięćdziesiątym roku życia. Schorzenie to dotyka 4% populacji i wpływ na nie może mieć nadciśnienie tętnicze, palenie tytoniu, cukrzyca, podwyższony cholesterol, brak odpowiedniego zabezpieczenia przed promieniowaniem UV oraz otyłość. Stopniowo wzrok zaczyna się psuć, a objawami jest coraz słabsze widzenie zauważalne szczególnie podczas czytania książek lub jazdy samochodem. Wzrok jest jednym z najważniejszych zmysłów człowieka, więc jego utrata jest bardzo bolesna dla każdego człowieka. Takie schorzenie może więc odbić się na całym naszym życiu łącznie z utratą samodzielności i naszą równowagą psychiczną… Więcej o wpływie pierzgi na zdrowie psychiczne znajdziesz TUTAJ.

Warto więc zapobiegać występowaniu tej choroby, szczególnie gdy jesteśmy w grupie ryzyka wystąpienia zwyrodnienia plamki żółtej oka. Najnowsze badania potwierdzają, że za utrzymanie dobrego stanu plamki żółtej mają wpływ dwa pierwiastki, jakimi są cynk i selen oraz witamina E i C. Niestety leku na zwyrodnienie plamki żółtej jeszcze nie odkryto. Pierzga pszczela jest rezerwuarem wielu karotenoidów, które są jednymi z głównych elementów naszego systemu obronnego, chroniącego narząd wzroku! Niestety nasz organizm nie jest w stanie ich samemu wytwarzać, więc bardzo ważne jest ich regularne dostarczanie. Najskuteczniej jest przyjmować pierzgą pszczelą, w której naturalne karotenoidy są bardzo dobrze przyswajalne przez organizm człowieka. Należy przyjmować je w dużych ilościach, więc zapotrzebowanie organizmu na pierzgę jest niestety bardzo duże, co często staje się niemożliwe do zrealizowania…

Rozwiązaniem jest koncentrat pierzgi pszczelej Bee Pearl, który jest koncentratem pierzgi pszczelej wytworzony w warunkach takich samych, jakie panują w ulu. Najprościej mówiąc z dwudziestu kilogramów pierzgi pszczelej, wytwarzany jest jeden kilogram koncentratu, który dodatkowo zamykany jest w wygodnych, celulozowych kapsułkach. Przyjmowanie do dwóch kapsułek Bee Pearl odpowiada spożyciu ok. 28 gramów pierzgi. Dodatkowo pierzga używana do produkcji suplementu poddawana jest procesowi liofilizacji, który ułatwia jej przyswajanie przez organizm i przedłuża jej stan spożycia. Metoda koncentracji i liofilizacji pierzgi pszczelej została wymyślona i opatentowana tylko przez jedną firmę na świecie, która jest właśnie producentem suplementu Bee Pearl. Badania nad pierzgą i jej sposób koncentracji zostały starannie dopracowane przez kilka lat przez światowej sławy profesorów, którzy udoskonalili wyłącznie produkt w 100% wytworzony naturalnie przez pszczoły. Więcej informacji o pierzdze pszczelej znajdziesz TUTAJ.

Przyjmuj więcej antyoksydantów, aby zapobiec zaćmie!
Suplementy oraz dieta obfitująca w przeciwutleniacze, czyli związki, które eliminują wolne rodniki, mogą być bardzo przydatne, zapobiegając zaćmie. Zeaksantyna oraz luteina, które gromadzą się w soczewce oka, mogą ochraniać je przed foto uszkodzeniami, czyli promieniami ultrafioletowymi, które powodują powstawanie zaćmy. Duże ilości zeaksantyny oraz luteiny znajduje się w owocach kiwi, winogronach, warzywach liściastych, kukurydzy oraz pierzdze pszczelej! Związki te dostarczane organizmowi mogą wpłynąć pozytywnie na obniżenie ryzyka związanego z wystąpieniem zaćmy jądrowej. Dodatkowo pierzga pszczela zawiera bogatą dawkę naturalnej witaminy C oraz cynk, który bardzo korzystnie wpływa na ochronę wzroku. Ostatnie przeprowadzone przez naukowców w Sydney dziesięcioletnie badania na grupie ponad dwóch tysięcy osób po 49 roku życia wykazały, że spożywanie dużej ilości wysokich dawek witaminy C i antyoksydantów bardzo zredukowały rozwój zaćmy!

Wiele patologicznych procesów, które zachodzą w narządzie wzroku, sprawia, że zmniejsza się liczba oraz grubość włókien nerwowych, które znajdują się w okolicy nerwu wzrokowego. Takie procesy mogą spowodować do uszkodzenia nerwu wzrokowego i degeneracji siatkówki oka. Wiele leków ma neurotoksyczny wpływ na nerw wzrokowy. Wykorzystywanie pierzgi pszczelej dowiodło, że ma ona zależność pomiędzy niedoborem witamin a toksycznym wpływem leków na nasz nerw wzrokowy. Stosowanie pierzgi pszczelej ma działanie ochronnie i naprawcze, skutecznie broniąc nerw wzrokowy przed uszkodzeniami podczas przyjmowania niektórych leków mogących toksycznie wpływać na narząd wzroku. Warto więc profilaktycznie stosować ten pszczeli dar, którego coraz nowsze zastosowania odkrywane są z roku na rok podczas licznych badań przeprowadzonych przez światowej sławy naukowców.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Pszczoły pomocne w dbaniu o wzrok!”