Niska temperatura, śnieg i chłodny wiatr to obecnie już norma. Infekcja, wiążąca się z osłabieniem i ogólnym złym samopoczuciem, to zazwyczaj dopiero początek problemów. Choroba dziecka wiąże się z koniecznością zapewnienia mu opieki, a potem poświęcenia dodatkowego czasu na nadrobienie materiału ze szkoły. Jeśli sami jesteśmy zmuszeni skorzystać ze zwolnienia chorobowego, to często ryzykujemy utratę premii w pracy, a przecież już koszty leczenia często nadwyrężają nasz budżet. Żyjemy w ciągłym pędzie, starając się nadążyć z czasem dla rodziny i realizacją wszystkich zadań szczególnie przed Świętami. Czasu i tak mamy niewiele, a choroba potrafi skutecznie wydrzeć z nas resztki potrzebnej nam energii.
Co wpływa na obniżenie odporności organizmu?
Brak aktywności fizycznej, słabo zbilansowana dieta i idące za tym niedobory witamin i składników mineralnych wpływają na obniżenie odporności naszego organizmu. Obecnie nie mamy czasu chorować i oczekujemy błyskawicznych efektów, więc często już przy pierwszych objawach choroby prosimy lekarza o przepisanie antybiotyku. Lekarze niestety często przystają na te prośby i przepisują leki, które poza bakteriami powodującymi choroby niszczą także korzystną florę bakteryjną obecną w naszym organizmie. Tymczasem najnowsze odkrycia naukowe potwierdzają, że zachowanie prawidłowej flory bakteryjnej jest bardzo ważne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Stosowanie silnych środków farmakologicznych sprawia, że szybko widzimy efekty krótkotrwałej terapii, ale nie zauważamy jej niszczącego wpływu na naszą odporność. W efekcie choroby wracają, a my jesteśmy wobec nich bezsilni.
Jak budować odporność?
Chcąc wzmocnić odporność, powinniśmy zadbać o prawidłową dietę, bogatą w składniki odżywcze i regularnie spożywać posiłki. Niestety mało kto może pozwolić sobie na dostosowanie trybu życia do diety. Warto więc sięgać po naturalne suplementy, które uzupełnią niedobory. Warto zwrócić uwagę, że budowanie odporności to proces, którego nie da się przeprowadzić z dnia na dzień. Ważna jest systematyczność, tak aby nasz organizm miał czas na zregenerowanie sił i podjęcie pracy z nową jakością. Szczególne znaczenie ma tu przyswajalność zażywanych suplementów. To, czy zobaczymy efekty działania stosowanych leków i suplementów, zależy od tego, czy nasz organizm jest w stanie je „wchłonąć”. Nie każdy zdaje sobie sprawę z faktu, iż często przyswajalność sztucznie wyprodukowanych farmaceutyków jest bardzo niska, więc ich pozytywne działanie na nasz organizm jest bardzo ograniczone. Przyswajalność suplementów pochodzenia naturalnego, bez szkodliwych dodatków i zanieczyszczeń, jest zdecydowanie wyższa niż sztucznych farmaceutyków. Jeśli więc decydujemy się na suplementację, to warto zwrócić uwagę na fakt, czy producent informuje nas o tym, w jakim stopniu składniki jego preparatu wchłoną się do naszego organizmu. W takiej sytuacji okazuje się, że zainwestowanie w jeden droższy preparat przyniesie naszemu organizmowi więcej korzyści, niż stosowanie tanich, ale słabo nieprzyswajalnych suplementów produkowanych przez koncerny farmaceutyczne. Koszt suplementu naturalnego z pewnością będzie wyższy niż aptecznych zamienników. Jednak korzyści, jakie odniesiemy, stosując skuteczny i naturalny suplement, będą ogromne. Przy regularnym stosowaniu będziemy je odnosić w długim okresie, a nasz organizm podziękuje nam za to lepszą kondycją, samopoczuciem i wydajnością w pracy. Unikniemy również kosztów leczenia, absencji w pracy i związanej z tym utraty dochodów.
Pierzga pszczela to idealny sposób na wzmocnienie odporności u dzieci i dorosłych. Pierzga to substancja w 100% naturalna, o niezwykle bogatym składzie, wytwarzana przez pszczoły m.in. z pyłku kwiatowego i miodu. Zawiera ona między innymi WSZYSTKIE WITAMINY – A, B, C, D, E, PP, K, H, kwasy omega-3 i omega-6, szereg mikro- i makroelementów. Pierzga, jako substancja naturalna cechuje się bardzo wysoką – 80% przyswajalnością, co zostało potwierdzone przez badania laboratoryjne. Pierzga pszczela występuje na rynku w różnych postaciach – w formie suszonej, mokrej w miodzie, lub w postaci suplementów. Dla zmaksymalizowania efektu i skuteczności działania profesor Peteris Trapencieris z Łotewskiego Instytutu Syntezy Organicznej, opracował metodę otrzymywania liofilizowanego koncentratu pierzgi pszczelej. Ten właśnie koncentrat o nazwie Bee Pearl jest najsilniejszą bo 20 krotną formą pierzgi. Oznacza to, że z 20 kg pierzgi powstaje 1 kilogram koncentratu Bee Pearl, co czyni go doskonałym środkiem do uzupełniania niedoborów witamin i substancji odżywczych.
Jest on doskonałym narzędziem pozwalającym na regenerację i odtrucie organizmu. Pierzga wykazuje działanie pozwalające na odbudowanie prawidłowej mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii czy innych lekach, a dodatkowo chroni błonę śluzową w całym przewodzie pokarmowym. Jak wiadomo, stan mikroflory jelitowej ma ogromny wpływ, na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu, w tym szczególnie na odporność.
Co jeszcze zyskujesz, stosując pierzgę?
Unikatowy skład pierzgi, która zawiera wszystkie witaminy, obfitość polifenoli, aminokwasów i soli mineralnych powoduje, że jest ona pomocna nie tylko w budowaniu odporności, ale cechuje się też innymi korzystnymi właściwościami. Badania prowadzone na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku wykazały, iż stosowanie pierzgi pszczelej może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory. Coraz więcej osób chcących zapobiegać chorobom nowotworowym sięga więc po produkty pochodzenia pszczelego w ramach profilaktyki. Warto tu zaznaczyć, że taką opcję powinny rozważyć w szczególności osoby, które mają w najbliższej rodzinie przypadki zachorowań na raka, ponieważ skłonność do zapadania na niektóre rodzaje nowotworów jest dziedziczna.
Warto tu zwrócić uwagę na miejsce pochodzenia pierzgi. Dla przykładu suplement Bee Pearl pochodzi z wyjątkowo czystych, nieskażonych przemysłem terenów Łotwy, dzięki czemu jest on bogaty w pyłki korzystne w profilaktyce przeciwnowotworowej. Są to pyłki brzozy i topoli, a w składzie suplementu nie znajdziemy szkodliwych metali ciężkich, co zostało poparte badaniami.
Pierzga pszczela znajduje również zastosowanie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych takich jak nadciśnienie i cukrzyca. Pierzga przyjmowana w odpowiednich dawkach zwiększa wydzielanie insuliny, a więc wspomaga obniżanie poziomu cukru we krwi. Badania wykazały też, że u osób z nadciśnieniem zażywających pierzgę pszczelą dochodziło do obniżenia ciśnienia krwi nawet o 10%.
Nie bez znaczenia jest też niezwykle korzystny wpływ pierzgi na naszą witalność, lepszy wygląd skóry, włosów i paznokci, poprawę wzroku i morfologii oraz łagodzenie objawów alergii, zwłaszcza pyłkowicy.
Suplement Bee Pearl jest też w pełni bezpieczny dla dzieci, nie potrzebujesz więc oddzielnych suplementów dla każdego członka rodziny. Regularne stosowanie Bee Pearl zapewni Ci spokój i pewność, że podczas mrozów Ty i Twoja rodzina będziecie na nie dobrze przygotowani. Zamiast leżenia w łóżkach z gorączką cieszmy się szaleństwem na nartach i sankach.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat właściwości pierzgi, zapraszamy TUTAJ.
2 komentarze “Pierzga – skuteczny sposób na odporność i nowotwory!”
Każdemu polecam ten suplement! Czy młody czy stary to przed przeziębieniem się nie ucieknie. My z żoną i dziećmi bierzemy od stycznia tego roku i zdrowi jesteśmy jak ryba!
U mnie doskonale sprawdził się ten suplement podczas poprzedniej wiosny – przeszłam przesilenie wiosenne bez objawowo co wcześniej się nie zdarzało bo chodziłam zmęczona i ciągle zaspana. Te witaminy w suplemencie muszą być w mocnej dawce! W tym roku też biorę i liczę na przejście bezobjawowe 😀